Anna Bouman, Zakelijk directeur

Anna Bouman, Zakelijk directeur

Ik werk sinds 2011 bij XieXie. Geboren als Arnhems meisje en al jaren woonachtig in Friesland.

Na jaren gewerkt te hebben als hovenier en leidinggevende heb ik mijn draai helemaal gevonden als zakelijk directeur en docent beeldende kunst en vormgeving bij XieXie.

Het is mooi om te ervaren wat je als docent kan bijdragen bij het motiveren en stimuleren van kinderen in de zoektocht naar hun eigen verbeelding. De ontwikkeling van creativiteit is zo belangrijk omdat het je bijvoorbeeld helpt oplossingen en mogelijkheden in het dagelijks leven te (blijven) zien. Creativiteit is niet alleen leuk, maar ook bij de cognitieve vakken nodig.

Ik hoop nog vele jaren de lol in kunst van XieXie mede te kunnen ontwikkelen en uitdragen. En dat Friese kinderen mogen ervaren wat heel veel Arnhemse kinderen al bij XieXie beleefd hebben.

Marjan Renkens, Creatief directeur

Marjan Renkens, Creatief directeur

Ik ben mede-oprichter van XieXie, en werk sinds 2004 met veel plezier en trots als XieXie'er. Ik ben helemaal in mijn nopjes als creatief directeur. Recyclematerialen zien, of beelden uit de kunst, een verhaal, natuurbeleving, historie, een dilemma, een uitroep of een vraag...

Werkelijk alles kan me inspireren tot het bedenken van workshops, het maken van projecten of het creëren van eigen kunstwerken. Mijn bloed gaat vooral sneller stromen als ik mensen kan inspireren - kinderen of volwassenen. Niks moeten, maar van alles mogen en willen.

Ik geniet als het bij mensen gaat kriebelen, als ze nieuwsgierig en enthousiast worden. We hebben lol in kunst, we experimenteren, en op die manier ontstaan ontelbare cadeautjes. Héérlijk!