MoBA13 en XieXie in actie voor Unicef

12 april 2013

XieXie werkt dit jaar samen met de Arnhemse modebiƫnnale MoBA13. De vijfde editie van het internationale evenement heeft een speciaal programma voor kinderen en jongeren, 'Made by You'.

MoBA13 en XieXie in actie voor Unicef

Scholen van het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs in Arnhem en omstreken krijgen in het kader van MoBA13 gratis workshops aangeboden. Bij 'Made by You' leren kinderen en jongeren spelenderwijs wat het is om een ontwerp te bedenken, maken en tot slot te verkopen.

Ze kruipen in de huid van modeontwerpers en designers en denken na over alle facetten van het vak. XieXie verzorgt workshops op Basisschool 'Arnhemse School Vereniging', De Johannesschool, De Kringloop, De Ommelander, Het Prisma en De Wijzer in Arnhem en De Parel in Zutphen.

De kinderen zijn goed bezig geweest, kijk maar naar de foto's die Tjeerd Knier op De Ommelander maakte.
Er zijn prachtige producten gemaakt ('onze' Khillainy won zelfs de wedstrijd, kijk maar op de video hieronder) en die gaan we zondag 30 juni, maandag 1 juli en dinsdag 2 juli tussen 12.00 en 17.00 verkopen ten behoeve van Unicef tijdens de Pop-up Bazar op het Kerkplein in Arnhem. We doen er ook de workshops 'Buidels - Huid en Haar!' en 'Stempelen!'.

Zie ook het artikel in De Gelderlander.