Kinderboekenworkshops in bibliotheek Balk

02 juni 2014

XieXie houdt de komende weken drie kunstzinnige workshops in de bibliotheek van Balk rond boeken voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. 

Kinderboekenworkshops in bibliotheek Balk

Het is de eerste samenwerking van XieXie en de Balkster bibliotheek. Het doel is kinderen in aanraking te brengen met bijzondere boeken, hun fantasie te prikkelen en ze te leren om te gaan met gereedschap en materialen.

Op woensdag 4 juni maken we 'Rubberen Rovers' naar aanleiding van het knotsgekke boek ‘Ik en de rovers’ van Siri Kolu. Natuurlijk lezen we uit dat boek ook voor.

Woensdag 18 juni laten we de fantasie de vrije loop bij 'Dwaze Droedels' naar aanleiding van een nonsensgedicht vol niet-bestaande woorden en andere dwaasheden.

Op woensdag 2 juli kunnen de kinderen meedoen met 'Retteketet Zelfportret' en hun eigen selfie schilderen, nadat we onderzocht hebben hoe Rembrandt dat nou precies deed in zíjn tijd.

De workshops duren anderhalf uur (van 14.00 tot 15.30 uur). Ze worden gegeven door een docente beeldende vorming van XieXie en kosten € 5,- per deelnemer, inclusief materiaal. Opgeven kan bij de bibliotheek van Balk, Dubbelstraat 1a, via e-mail, of telefonisch: 0514-602355.